Twórcy jednodniowych
restauracji zapraszają 17 lutego na kolejny kulinarny karnawał.
Cykl imprez Restaurant Day cieszy się w Polsce coraz
większą popularnością. W niedzielę, 17 lutego odbędzie się już czwarta edycja
tego kulinarnego święta.
Idea Restaurant Day jest bardzo prosta. Wystarczy lubić gotować i mieć pomysł na własną restaurację. Nieważne, czy chcesz zorganizować piknik na kocu w parku miejskim czy zaprosić gości na taras swojego domu. Potem pomysł swojej restauracji trzeba zgłosić na stronie www.restaurantday.org, nadać jej nazwę, ustalić menu oraz godziny otwarcia. To wszystko.
Restaurant Day narodził się w 2011 roku w Finlandii i od tej pory odbywa się co kilka miesięcy w wielu krajach na świecie. Pierwsza polska edycja została zorganizowana w maju 2012 roku. Podczas lutowego Restaurant Day w całej Polsce powstanie ponad 50 restauracji.
Czwarta edycja Restaurant Day - w Łodzi:
ŻYĆ aby JEŚĆ - Pomorska 38, Łódź
http://zycabyjesc.blogspot.com/
Idea Restaurant Day jest bardzo prosta. Wystarczy lubić gotować i mieć pomysł na własną restaurację. Nieważne, czy chcesz zorganizować piknik na kocu w parku miejskim czy zaprosić gości na taras swojego domu. Potem pomysł swojej restauracji trzeba zgłosić na stronie www.restaurantday.org, nadać jej nazwę, ustalić menu oraz godziny otwarcia. To wszystko.
Restaurant Day narodził się w 2011 roku w Finlandii i od tej pory odbywa się co kilka miesięcy w wielu krajach na świecie. Pierwsza polska edycja została zorganizowana w maju 2012 roku. Podczas lutowego Restaurant Day w całej Polsce powstanie ponad 50 restauracji.
Czwarta edycja Restaurant Day - w Łodzi:
ŻYĆ aby JEŚĆ - Pomorska 38, Łódź
http://zycabyjesc.blogspot.com/
Sixty Nine - Piotrkowska 109, Łódź
źródło: